GRATIS KONSULTASJON UTEN FORPLIKTELSER!

Kontakt oss

10 STEG FOR ARVEPROSESSEN I SPANIA

JLCA-lawyers-Spain
inheritance-spain-step1-2

DØDSATTEST

Skaff den opprinnelige dødsattesten med Apostille hvis utenfor Spania.

Spansk dødsattest
Engelsk dødsattest
Amerikansk dødsattest
Fransk dødsattest
Belgisk dødsattest
inheritance-spain-step2

SERTIFIKAT OM SISTE VILJE OG LIVSFORSIKRINGSBEVIS

Søk om sertifikat om siste vilje (dette er for å sjekke om et spansk testament eksisterer) og livsforsikringsbevis (for å sjekke om den avdøde hadde noen livsforsikringer på plass).

Sertifikat om siste vilje
Sertifikat om siste vilje
Livsforsikringsbevis
inheritance-spain-step-3-1

I TILFELLER DER DET IKKE FINNES ET TESTAMENT

I tilfeller der det ikke finnes et spansk testament, ville vi kreve "probat*" i opprinnelseslandet for å bestemme de legitime arvingerne. Dette må så legaliseres. (*Probat er en rettslig prosess der testamentet "fremvises" for en domstol og aksepteres som et gyldig offentlig dokument som er det sanne siste testamentet til den avdøde).

Probat
Probat
inheritance-spain-step-3-2

I TILFELLER HVOR DET FINNES ET TESTAMENT

I tilfeller hvor det finnes et spansk testamente, må originalen fremsettes, hvor erklæringen om siste vilje gjenspeiles. Skulle du ikke ha dette, søker vi om originalen for deg.

Engelsk Siste Vilje & Testament
Spansk & Engelsk Testament
Spansk og Fransk Testament
Spansk & Tysk Testament
Amerikansk Siste Vilje & Testament
inheritance-spain-step4

EIENDELER

Gjennomgang av alle eiendeler i Spania som tilhører den avdøde. Det er viktig å inkludere alle eiendeler som bankkontoer, kjøretøyer, eiendom, etc. for å sikre at ved slutten av prosessen, er tittelen endret til riktig navn på de legitime arvinger for alle eiendeler.

Bank Konto
Bank Konto
Eiendeler – Eiendomsregister
inheritance-spain-step5

FULLMAKT

For de som bor utenfor Spania, kan det være vanskelig å være tilstede i Spania gjennom alle stegene som kreves for å behandle arven, da er det er mulig å gi fullmakt til advokatene dine i Spania eller i ditt land via det respektive Konsulatkontor.

Spansk Fullmakt
Engelsk Fullmakt
Amerikansk Fullmakt
Fransk Fullmakt
Tysk Fullmakt
inheritance-spain-step6

UTLENDINGS IDENTIFIKASJONSNUMMER

Å skaffe et Utlendingsidentifikasjonsnummer (NIE nummer) er et krav til arveprosessen. Dette nummeret vil være nødvendig når du signerer skifteattesten, som enten kan gjøres personlig i Spania eller ved forhåndsordnet fullmakt. Sistnevnte ville være tilstrekkelig til å fullføre hele arveprosessen, og kan utstedes i Spania eller i opprinnelseslandet, hvis nødvendig. Vi kan ordne med en lokal notarius nær deg.

Utlendingsidentifikasjonsnummer
inheritance-spain-step7

FORBEREDELSE AV DOKUMENTASJON

Utarbeidelse av nødvendig dokumentasjonen for underskrivelse av arven.

Utarbeidelse av dokumentasjon
inheritance-spain-step8

SKIFTEATTEST

Undertegnelse av skifteattest hos Notarius Publicus, enten via ledsager og oversetter for klienten, eller signering ved fullmakt.

Skifteattest
inheritance-spain-step9

ARVEAVGIFTER

Beregning og likvidasjon av arveavgifter. Gjeldende skatter avhenger ikke bare av forholdet mellom arvinger til den avdøde, men om de var bosatt eller ikke i Spania, verdien av eiendelene, og også den regionen der skattene blir regnet. Det er ikke en flat prosent, men basert på en skala, avhengig av de overnevnte forholdene – noe som beregnes individuelt for den aktuelle saken. Vær oppmerksom på at hvis arveavgiften ikke blir likvidert innen 6 måneder fra den dag arvelater falt bort, gir det et grunnlag for en økning av arveavgiften.

Arveavgifter
Arveavgifter
inheritance-spain-step10

NAVNEENDRING PÅ EIENDELER

Navneendring for alle avdødes eiendeler til navnene på de rettsmessige arvingene: eiendommer, kjøretøyer, bankkontoer, forsikringspoliser, etc.

Navneendring

GRATIS KONSULTASJON UTEN FORPLIKTELSER!